Családi nap!

Erdélyi püspök utcai

Torna – móka névvel rendeztük meg az idei családi délutánunkat.

Rendezvényünk célja a család és óvoda valamint a különböző csoportokba járó gyermekek szülei közti kapcsolat erősítése.

A megnyitót követően a Makón működő meghívott egyesületek gyermekeinek bemutatója megteremtette a hangulatot a délutánunkhoz. Nagy sikert aratott a lovaglás , póni simogató illetve a különböző kézműves tevékenységek és a közös játékok .

Kassai utcai

A Makói Óvoda Kassai Utcai tagintézménye Szeptember 10.-én Családi napot- Őszi sokadalom – szervezett. A hagyományainktól eltérően péntek délután került sor  a rendezvényre. A Gyermekeket és a Szülőket szép napos idő és vásári forgatag fogadta. A pavilonok megteltek sok vásárfiával, finomsággal (tea, kávé, mézeskalács, pattogatott kukorica, a kertünkben termett citromfűből szörp, ehető nyaklánc, zsíros kenyér, zsákbamacska, főzött gyurma stb.) A belépő 1 tombolajegy vásárlása volt. Különböző programok várták a jelenlévőket (libatömés, táncház, fotó sarok, lovas kocsikázás, barkácsolás, célba dobó verseny, őszi memória játék). Felajánlásokból 100 db plüss figurát sikerült összegyűjtenünk. Ezek lettek a tombola tárgyak, így minden kisgyermek 1-1- kedves figurát vihetett haza a nap végén. A tombola főnyereménye 1 torta volt. Szintén Szülői felajánlás volt egy lufikat hajtogató Bohóc, akinek óriási sikere volt a gyermekek körében. Ezen a délutánon jó hangulat uralkodott, a régi ovisaink is szüleikkel ellátogattak erre a napra. A bevételt – amit ezúton is szeretnénk megköszönni a Szülőknek- a gyerekek játékeszközének fejlesztésére fogjuk fordítani.

Hold utcai

A Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézmény Hold Utcai Óvodaépületében évek óta megrendezzük a Családi Napot.

Óvodánk fő profilja a néphagyományok ápolása, elérhetővé és szerethetővé tétele a mai gyermekek számára is. E gondolat jegyében az idén a „Sajtból van a Hold” mottó köré építettük programjainkat.

A makói József Attila Múzeummal évek óta élő és kölcsönösen segítő kapcsolatot ápolunk. A múzeum munkatársai a sajtkészítés népi eszközeit és a munkafolyamat kellékeit hozták el hozzánk, természetesen megfelelő magyarázattal kísérve.

Az Eurest konyha munkatársai sajtok különböző variációit kóstoltatták meg a vendégekkel: sajtkrémeket, sajtos falatkákat, mindezeket az egészséges táplálkozás jegyében.

A tündér kezű és szívű szülők sajtos finomságokat sütöttek nekünk erre a napra, amik gyorsan el is fogytak.

Az óvoda minden dolgozója többnapi összehangolt és tudatosan megtervezett munka eredményeként sajtos feladatokkal várta a gyerekeket és szüleiket, sajtos –egeres design színeivel és figuráival.

A játékok az óvodás korosztály életkori sajátosságait és érdeklődését figyelembe vevő, vidám, nevetésre ösztönző tevékenységek voltak. A sajtok mellé megjelentek elmaradhatatlan kísérőik, az egerek. Lehetőség volt sajtdobozból kincses ládát barkácsolni, sajtos akadálypályán végighaladva ügyességi feladatokat teljesíteni. Tekebábokkal a kisegereket letarolni, sajtalagúton átvezetve megmenteni a kisegereket a macska karmai közül és zsákban egérrel kincseket horgászni. Aki sikerrel teljesített minden játékot – és miért ne tette volna-, egy választott plüssel és sok-sok vidám élménnyel gazdagodva zárta a napot.

Zene és tánc nélkül nincs igazi buli: a fergeteges hangulatról Sz. Nagy Tamás és partnere gondoskodott. Közös táncba hívták a gyerekeket, szüleiket és minden mulatozni szerető vendéget. A közös élmény mellet a délelőtt célja a jótékonyság volt. A szülői segítő szándék eredményeképpen az összegyűjtött apró forintok egy nagy célt szolgáltak: terveink szerint az összegyűlt 142000 FT – ból képesség- és mozgásfejlesztő játékokat vásárolunk ebben a nevelési évben, így óvodásaink számára feledhetetlen karácsonyt tudunk megvalósítani ajándékokkal és varázslatos percekkel.