Get Adobe Flash player

 

Kedves Szülők!

 

A 2020/21-es nevelési évre

újonnan beírt óvodásaink részére

az alábbi időpontokban tartunk szülői értekezleteket:

 

 

Erdélyi püspöki utcai óvodánkban:

2020. augusztus 24-énhétfőn 16:30 órai kezdettel.

 

 

Kálvin téri és a Hold utcai óvodáinkban:

2020. augusztus 25-énkedden 16:30 órai kezdettel.

 

 

Kassai utcai óvodánkban:

2020. augusztus 26-ánszerdán 16:30 órai kezdettel.

 

 

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

A Magyar Kormány 2020. március 11. napján az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A Kormány tantermen kívüli digitális munkarendben szervezte meg az általános- és középiskolás tanulók oktatását, Makó Város Önkormányzata pedig rendkívüli szünetet rendelt el a fenntartásában lévő Makói Óvoda tagintézményeiben, valamint a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődék vonatkozásában.

Önkormányzatunk a hatályos kormányrendeletekben foglaltak alapján minden hétköznap biztosítja az ingyenes közétkeztetésre jogosult gyermekek részére az ebéd elvitelét. Ugyanezen intézkedések vonatkoznak azokra is, akik nem jogosultak az ingyenes közétkeztetésre, de igénybe vennék a szolgáltatást, térítési díj befizetése ellenében.

Tájékoztatom, hogy 2020. március 26. napjától (csütörtök) az ebéd elvitele mellett minden hétköznap a tízórai és az uzsonna elvitelének lehetőségét is megszervezzük a városunkban lévő oktatási-nevelési intézményekbe járó gyermekek részére; a korábbiakhoz hasonló eljárásrendben:

Az óvodások, általános- és középiskolás tanulók részére minden hétköznap 10.00-14.00 óra között biztosítjuk az elvitelt. Erre a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének melegítő konyhájáról az Almási Tagintézménybe, a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményébe, valamint a Zrínyi Utcai Óvodába járó gyermekek részére, a többi intézmény esetében a Pulitzer József Kollégiumból nyílik lehetőség.

 

 Tisztelettel:

Farkas Éva Erzsébet

polgármester

Kedves Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a jövő héten (március 23-27-ig) változatlanul zárva tartanak óvodáink, ügyelet továbbra is az Erdélyi püspök utcai épület biztosít, azoknak a szülőknek, akik semmilyen megoldást nem találnak gyermekeik elhelyezésére. Akik igényelték az ingyenes ebédet változatlan módon, a Központi konyhán vagy az Almási utcai iskolában tehetik meg.

Ezúton szeretném megköszönni magam és kollektíva nevében együttműködésüket, fegyelmezettségüket ebben a nehéz időszakban.  

         Vigyázzanak gyermekeikre és magukra!

                       

                      Üdvözlettel: Bányai Anita

                                  Intézményvezető

 

!!! Tájékoztatás !!!

 

Értesítem a szülőket, hogy a Makói Óvoda zárva tartása ideje alatt bármilyen kérdésben az alábbi telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

 

Telefonszám: 06/20/486-6493

  

Bányai Anita

  intézményvezető

 

 

 

 

 

 

KÖZLEMÉNY

 

1.A Magyar Közlönyben 2020. március 14. napon megjelent 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ban foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel rendkívüli szünetet rendeltem el 2020. március 16. napjától a Makó Város Önkormányzatának fenntartásában lévő Makói Óvoda, valamint a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődék vonatkozásában.

a.A Makói Óvoda ezen naptól kezdődően ügyeletet tart az Erdélyi püspök utcai székhelyintézményében minden hétköznap 06.00-17.00 óra között.

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény ezen naptól kezdődően ügyeletet tart a Kálvin Téri Bölcsőde épületében minden hétköznap 06.30-17.30 óra között.

b.Az ingyenes közétkeztetésre jogosult óvodások, általános- és középiskolás tanulók részére az Eurest Étteremüzemeltető Kft., mint szolgáltató minden hétköznap 10.00-14.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Pulitzer József Kollégiumban (Makó, Posta utca 4-6.) üzemeltetett konyháról, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének (Makó, Almási utca 52.) melegítő konyhájáról. Ételhordót a szolgáltató nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Az ingyenes közétkeztetésre jogosult, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény által működtetett bölcsődékbe járó gyermekek részére minden hétköznap 11.00-14.00 óra között biztosít lehetőséget az ebéd elvitelére a Kálvin Téri Konyháról. Ételhordót az intézmény nem biztosít, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

2.A koronavírus magyarországi terjedése miatt 2020. március 14. napon éjféltől elrendeltem a Hagymatikum Gyógyfürdő épületének teljes körű bezárását, valamennyi szolgáltatás szüneteltetését.

3.A veszélyhelyzetre való tekintettel a Deák Ferenc utcai városi piac üzemeltetésével kapcsolatban a Magyar Közlönyben 2020. március 11. napon megjelent 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § (d) pontban foglaltakat alapul véve az alábbi korlátozó intézkedéseket rendeltem el 2020. március 15. napjával:

a.A piacra látogatók kizárólag a Deák Ferenc utcai bejáratot használhatják, a Hajnal utcai bejárat lezárásra kerül.

b.A piac területén azonos időben maximum 500 fő tartózkodhat, beleértve az árusokat és a piac üzemeltetését ellátó munkatársakat. A létszámkorlát és a személyes higiénia betartásáért a piac üzemeltetését ellátó munkatársak a felelősek.

c.Az élelmiszerbiztonsági szempontból magas kockázatot jelentő állati eredetű termékek padon történő árusítása betiltásra került.

A korlátozó intézkedések visszavonásig érvényesek.

Tisztelettel kérem városunk minden polgárát, hogy kiemelt figyelmet fordítson a koronavírus-járványban legveszélyeztetettebb idős korosztályra. 

A részletekről 2020. március 15-én, vasárnap 14.00 órakor tartunk rendkívüli sajtótájékoztatót a Makói Polgármesteri Hivatal emeleti nagytermében (Makó, Széchenyi tér 22.).

 

Farkas Éva Erzsébet

Makó város polgármestere  

 

Kedves Szülők!

1.A Magyar Közlönyben 2020. március 14. napon megjelent 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-ban foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel Miniszter Úr bejelentése alapján, Farkas Éva Erzsébet Polgármester asszony rendkívüli szünetet rendelt el a Makói Óvodában.

2020. március 16. napjától a Makói Óvoda épületei zárva tartanak, teljeskörű fertőtlenítés, munka átszervezés és egyéb a veszélyhelyzet miatt kialakult feladatok okán.

Azoknak a szülőknek, akik nem tudják, gyermeküket otthon tartani ügyeletet tartunk.

Kérjük a szülőket jelezzék, csoportjuk óvodapedagógusai felé vagy az óvoda    e-mail címére (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ), igényelnek-e ügyeletet vagy nem.

Ügyeletes óvodának: A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai székhelyépületét jelöltük ki Az óvoda az eddig meg szokott nyitvatartási rendben fog működni.

6.00 órától-17 óráig.

Azoknak a szülőknek, akik meg tudják oldani a gyermekük otthoni elhelyezését és az óvodában ingyenesen étkeznek, azoknak az Eurest konyhája elvitelre biztosítja az ebédet. Az ebédet 10.00 órától-14.00 óráig lehet elvinni saját ételhordóban. (Pulitzer József Kollégiumban Makó, Posta utca 4-6.)

Aki igényt tart az ebéd elvitelére jelezze a gyermeke óvodapedagógusának vagy a fent említett e-mail címre.

A gyermekek elhelyezése érdekében kérem, fogjanak össze rokonaikkal, ismerőseikkel ne az idős nagyszülőkre bízzák gyerekeiket!

Elsődleges célunk a megelőzés és a kormányzat által javasolt eljárás fegyelmezett betartása!

Segítsünk embertársainkon, vigyázzunk egymásra! A változásokról folyamosan tájékoztatjuk Önöket.

Köszönettel: 

Az Intézmény vezetősége és dolgozói

 

  ,,Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:

A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiénés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/

Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.) 

Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).

Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.

Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:

konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal, a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,

amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.

A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítjük mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket.

Segítő együttműködését megköszönve,

Dr. Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár"

 

 

 

Együttműködését, segítségét köszönöm.

Maruzsa Zoltán