Get Adobe Flash player

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

NTP-KKI-16 pályázat

A Makói Óvoda Kassai utcai Tagintézménye 2016-ban sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások minisztériuma  által kiírt  „A köznevelési és kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása” NTP-KKI-16, melyen 1 millió forintot nyert.

A pályázati program lényege, hogy felkarolja, segítse azokat a tehetséges fiatalokat, akik valamilyen tehetségterületen kiemelkedőek. Lehetőséget biztosít számukra azáltal, hogy megteremti a továbbfejlődésükhöz szükséges anyagi feltételeket, és a pedagógusok, segítők és az alaposan átgondolt programtervek által biztosítsa a személyiségük, tehetségük sokoldalú fejlődését.

Projekt szinten legalább 60 órás tanórán kívüli, nem tantárgyi komplex tehetséggondozó program megvalósítását vállaltuk és ezen felül egy 1 napos, a program tematikájához kapcsolódó Füvészkerti kirándulást, ahol részt veszünk egy szervezett programon a Föld napja hetén. A pályázat lezárásaként kiállítást szervezünk az elkészült produktumokból, fényképekből, valamint egy szakmai konferencia megtartását nevelési értekezlet keretében, ahol beszámolunk a pályázat megvalósulásáról.

Pályázati program által fejlesztendő 2 tehetségterületet választottunk:

-          természeti

-          térbeli vizuális.

A pályázatunk címe: Zöld-sziget

A pályázatban vállalt fő tevékenység: Földprogram

Célunk a gyermekek megismerési vágyának, érdeklődésének felkeltése, motiváltságának fenntartása a bennünket körülvevő környezet felfedezésében és a hulladékok újrahasznosítási lehetősége iránt. Az óvodánkban működő tehetséggondozó és tehetségfejlesztő programok komplex megvalósulását kívánjuk támogatni ezzel a programmal. Lehetőséget biztosítunk a gyermekeknek a környezet sokoldalú megismerésére, a problémák változatos megoldására és a gyermekek önmegvalósítására és önbizalmuk fejlesztésére.

 

Barta Anita

Tagintézmény vezető