Get Adobe Flash player

Makói Óvoda

Kassai Utcai Tagintézmény

Óvodaépületünk Makó városának Vertán telepi részén helyezkedik el. Egy uniós, szép játszótér van közvetlenül az óvoda előtt, ahová a gyermekekkel bármikor kilátogathatunk.

Óvodánk udvarán megtalálható füvesített és betonozott terület egyaránt. Uniós szabványoknak megfelelő játékeszközökkel van felszerelve.

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetkultúrára, a gyermekek környezettudatos nevelésére, így udvarunkat több fa, veteményeskert, fűszernövénykert, sziklakert, az ablakokat pedig színes virágok díszítik. Nagy gondot fordítunk a Jeles Világnapokról való megemlékezésre:

Víz világnapja, Föld napja, Madarak-fák napja, Állatok világnapja.

Kiemelt szerepet tulajdonítunk az újrahasznosításnak, mely a gyerekek egyik fő kiemelt környezetvédő tevékenysége. Vízgyűjtő hordóval rendelkezünk, ezzel is hangsúlyozva a víz takarékosságát, újra hasznosítását.

Az óvodaudvar egyedi sajátossága egy épített medence, ami új funkciókat kapott: télen jégpálya, tavasztól őszig futballpálya.

Óvodánk saját pedagógiai program alapján dolgozik, melynek fő eleme a tevékenységközpontúság. Az óvoda programjának megvalósításában 6 főiskolát végzett óvodapedagógus tevékenykedik. Az Ő munkájukat 3 szakképzett dajka, 1 szakképzett pedagógiai asszisztens, 1 óvodapszichológus és 1 karbantartó segíti.

Külső segítőtársaink is vannak, akik segítségével szélesíthetjük óvodánk szolgáltatási körét:  logopédus, fejlesztő pedagógus,

Pedagógusaink az alábbi képesítéseket szerezték meg tanulmányaik során:

-          Környezeti kultúra az óvodában 

-          Angol alapfokú nyelvvizsga

-          Gyermektánc oktatás

-          Gyermektánc oktatói szakvizsga

-          Óvodavezetői szakvizsga

-          Mentálhigiénés szakvizsga

-          Fejlesztőpedagógus

-          Óvodai bábjáték szakvizsga

-          Tehetséggondozás

 

 

-          ECDL számítógép vizsga

-          Sajátos nevelési igényű tanulók integrált nevelése

-          Tehetséggondozás

-          Kooperatív tanulás a hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelésében

-          Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek nevelése

-          Interaktív tábla kezelése

 

Épületünkben található egy jól felszerelt torna szoba, mely a gyermekek testi nevelésében igen fontos szerepet játszik. Sokat mozgunk a szabad levegőn is.

Városunk tanuszodával rendelkezik, ami a gyermekeink úszás oktatására ad lehetőséget heti rendszerességgel ősszel és tavasszal egyaránt.

Óvodánkban tehetséggondozás is folyik:-

-          báb

-          barkács

-          néptánc

-          környezetvédelem.