Get Adobe Flash player

A Kálvin Téri Tagintézménybe hét csoportnyi kisgyermek jár. Óvodaépületeinkben szeretetteljes, családias légkört alakítunk ki. Csoportszobáink esztétikusak, melegséget sugárzóak. Biztonságos környezettel és tágas udvarral várjuk a hozzánk érkező gyermekeket.

A pedagógusaink munkájukban beépítik a drámapedagógia elemeit, a gyermekeket a kompetenciáik alapján fejlesztik.

Elsősorban a szabad játék és a mozgás sajátos eszközeivel készítjük fel a gyermeket az életre, amihez a gyermekek és a szülők tisztelete, egymás értékeinek megbecsülése párosul.

A családban szerzett tapasztalatokat, tudást, ismeretet az óvodában tervezetten, szervezett keretek között bővítjük, mélyítjük el.

A lassabban fejlődő, sajátos nevelési igényű gyermekekkel utazó gyógypedagógusok és szakirányú végzettségű fejlesztő óvodapedagógusaink foglalkoznak. A beszédhibák javítását szakképzett utazó logopédusok végzik, valamint szakvizsgás beszédfejlesztő óvodapedagógussal is büszkélkedhetünk.

Fontosnak tartjuk a tehetség gondozását.

 Délutáni szabadidős tevékenység keretein belül részt vehetnek kézilabda foglalkozáson, néptánc foglalkozáson, szín-kör-játék foglalkozásra járhatnak, barkácsolhatnak is a gyerekek a szülők igényei és a gyerekek érdeklődési körének megfelelően. Ezeken a szervezett foglalkozásokon az 5-7 éves korosztály vesz részt.

A Kálvin téri Óvodaházban kialakítottunk egy jótékony hatású sószobát, a "Sókuckót". A helyiségben kialakuló klíma hatására erősödik a gyermekek szervezetének ellenálló képessége, enyhülnek a légúti betegségben szenvedők tünetei. A "Sókuckót" óvodásaink szüleikkel is látogathatják. A mozgásszervi elváltozások megelőzését, javítását gyógytestnevelés foglalkozások keretében szakvizsgázott óvodapedagógusaink látják el.

Szeretettel várunk minden kedves szülőt és gyermekét óvodai közösségünkbe!

 

" A gyermek az egyetlen lény, aki képes annyira átölelni, mint amennyire szeret, azaz: teljes erejéből" /B. Baruch/