Get Adobe Flash player

 

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket, kedves Szülők a Makói Óvoda intézményvezetőjeként,óvodánk honlapján

 

Engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek óvodáinkat és napi életünket!

 

 Jó helyen jár, ez a tájékoztató Rólunk, Önöknek szól!

Szeretjük és büszkék vagyunk az óvodára, melyben dolgozunk. Sokat tettünk, és teszünk folyamatosan azért, hogy a hozzánk járó gyermekeknek, és leendő óvodásainknak felhőtlen boldog gyermekkora legyen és hogy Önök szülők, napközben gyermeküket biztonságban tudják és nyugodtan végezhessék munkájukat.
Törekszünk rá, hogy megismerjük a családok szokásait, értékeit, mely azért fontos számunkra, hogy partnerként tudjuk segíteni gyermekeik nevelését. Nagyon fontos, hogy elolvassák bemutatkozónkat, nevelési elveink megismerése miatt, és bízunk benne, hogy kellő ismeretet ad rólunk, mely elősegíti döntésüket. Nevelési programunk tartalmazza nevelési elveinket, értékrendünket. Kérjük, éljenek a nyílt látogatás lehetőségével, melyeken a napi nevelési gyakorlatunkba is betekintést nyerhetnek.
A gyermekek, a mi kis óvodásaink, szeretnek itt az óvodában lenni.
Szokás- és szabályrendszerünkben a gyermekek biztonsággal eligazodnak, és könnyen teremtenek baráti kapcsolatokat.
Mindig a gyermekek érdekét tartjuk szem előtt. Környezetüket úgy alakítjuk, hogy a mai kor elvárásainak megfelelően sok mindennel megismerkedjenek, élményeket, tapasztalatokat szerezzenek, Ez az alapja annak, hogy gyermekeik megállják majd helyüket az iskola elvárásaival szemben. 
Néhány információ, mely az óvoda választás során felmerülhet Önökben.
Csoportjaink szervezése:
Egy csoportban maximum 25 gyermeket tudunk fogadni, melyet a jelentkezők életkorának függvényében a lehetőségek szerint azonos korosztályban szervezzük.
 A biztonságot a gyermekek életében a rugalmas és folyamatos napirend biztosítja az óvodában.
Beszoktatás lehetőségei: 
Biztosítjuk az újonnan érkező gyermekek számára a fokozatos beszoktatás lehetőségét. Szívesen látjuk az édesanyákat, az édesapákat, nagyszülőt a beszoktatás idején, örömmel fogadjuk együttműködésüket saját gyermekük érdekében.
Érkezés és elvitel időpontja: 
Az óvodába érkezés: ha a család nem reggelizik együtt kérjük 7:45-ig érjenek be a csoportba, hogy a gyermeknek az óvodában legyen módja a reggelijét elfogyasztani.
9:00 órától sokfajta, a gyermek számára izgalmas, érdekes tevékenységet szervezünk, melyen a gyermek egyenletes fejlődésének érdekében ajánlott, hogy részt vegyen.
A gyermekek elvitele: ebéd után, vagy ébredés után lehet hazavinni a gyermekeket. Az óvodában a gyermeknek 8-10 óránál hosszabb időt nem ajánlott tölteni, hiszen az nekik is fárasztó és a legfontosabb számára a családdal töltött idő.
A törvény szerint minden 3. életévét betöltött kisgyermeknek legalább négy óra hosszat az óvodában kell töltenie.
 
Szeretettel várjuk gyermekeiket óvodánkba! 

 

 

 

 


Az Erdélyi püspök utcai épület, mely a székhely épülete óvodánknak 2013 nyarán került átadásra. Az Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a mai kor elvárásainak megfelelő korszerű és modern épületben folyik az óvodai nevelés.


 Az épület 6 csoportos, 150 kisgyermek befogadására alkalmas, energiatakarékos és jól felszerelt.

 


A Kálvin téri Tagintézményben két épületben folyik a nevelés (Kálvin téren hat csoport és

Hold utcán három csoport), összesen 275 óvodás elhelyezésére van lehetőség 9 csoportban. Mind a két épület 2014-ben teljes festésen esett át (fal és nyílászárók), megújítva a csoportszobákat és a kiszolgáló helységeket. Így tiszta, barátságos környezetben fogadjuk a gyermekeket.

 


A Kassai Utcai Tagintézményünk, a nyári időszakban felújítási 
munkálaton esett át. Az udvar betonfelülete teljesen új burkolatot kapott térkő formájában. A nyílászárók (ablakok) minden helységben cserére kerültek. Ebben az épületben jelenleg két csoportban folyik a nevelés. Az óvoda épületében azonban 75 óvodás kisgyermek befogadására van lehetőség.

Mind a négy óvodaépületben biztosítani tudjuk az óvodáskorú gyermekek fejlődésének, készség-képesség kibontakoztatásának optimális feltételeit. Szeretetteljes, családias légkört alakítunk ki, tiszteletben tartjuk a gyermeki jogok érvényesülését. Csoportszobáink esztétikusak, melegséget sugárzóak. Biztonságos környezettel és tágas udvarral várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Óvodánkban korszerű pedagógiai tudással rendelkező, innovatív óvodapedagógusok szakképzett, gyermekszerető pedagógiai asszisztensek és dajka nénik végzik összehangoltan a munkájukat.

Úgy érezzük és valljuk, hogy az óvodai nevelés a családi nevelés kiegészítője. magas szintű szakmai munka, dolgozóink elhivatottsága, a gyermekek szeretete mind garancia választásukra.

 

Kellemes időtöltést és jó böngészést kívánok óvodánk honlapján!

 

Bányai Anita

Intézményvezető