Get Adobe Flash player

Szeptemberi óvodakezdés a Kálvin téri oviban

A Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében megújult udvarral vártuk a gyermekeket szeptember első napján. 

Óvodánk igyekszik minden évben az udvari játékokat és az udvaron eltöltött szabadidő lehetőségeit bővíteni. A gyermekek egyik legkedveltebb udvari játéka a biciklizés, motorozás. Már a tavalyi évben sikerült egy nagyobb területet térkővel burkolni, ahol a gyerekek szabadon és balesetmentesen játszhattak. Idén nyáron bővült ez a terület is, hiszen az épület felől induló hosszú járda szakasz is le lett burkolva, így szeptembertől ezen a részen is biztonságosan játszhatnak, immár jóval nagyobb területen a gyermekek.

 

Az udvarunkon elhelyezkedő térköves rész fölé két hatalmas napvitorla került felszerelésre, mely árnyéka alatt a gyermekek bátran tartózkodhatnak hosszabb ideig is. A napvitorla megvédi őket a Nap erős sugaraitól és kellő árnyékot biztosít az ott játszók részére. Ide helyezzük el a rajzasztalokat, az árnyékban az aszfaltra rajzolhatnak, labdázhatnak a gyerekek. 

A szokásos nyári karbantartási műveletek mellett az idény nyáron felszerelésre került 4 csoportszobára a redőny, amely nagyban segíti a szobákban a komfortérzet optimalizálását. A termek az árnyékolók nélkül nagyon felmelegedtek a nyári időszakban, most viszont már könnyedén megoldható a termek felmelegedésének megakadályozása. Kellemes fényviszonyokat lehet teremteni a délutáni pihenés idejére is az új redőnyöknek köszönhetően. 

Az emeleten elhelyezkedő csoportszobában új laminált padlólapot raktak le a szakemberek, ezzel biztosítva a balesetmentes közlekedést és a szép új környezetet a gyermekek részére.

Épületünk jobb oldali szárnyában a kis-középső csoportos gyermekek fürdőszobája teljes felújításon esett át. A teljes átalakítás sok munkát és időt igényelt, de szeptemberben már az új, színes, vidám hangulatú mosdóval várhattuk a gyermekeket.

A munkálatok elvégzését köszönjük Makó Város Önkormányzatának, a kivitelezést végző szakembereknek és a Makói Városgazdálkodási Kft munkatársainak!

További terveink között szerepel a középső és nagycsoportos udvarrészen elhelyezkedő mászókák alá a gumilapok beszerzése. Ez a megoldás nagyban elősegítené az udvar füves területeinek bővítését. Célunk, hogy minél több zöld területet biztosítsunk a gyermekek számára, ahol a szabadban eltöltött játékidő a lehető legoptimálisabb „zöld”, egészséges, tiszta levegőjű környezetben valósulhat meg. 

Szeptember első napjaiban nagy örömmel vették birtokba az udvar új területeit a gyermekek és elkezdődött a vidám, gyermekzsivajtól hangos, boldog óvodai élet.