Get Adobe Flash player

Állati jó nap a Kálvin téri óvodában

Szeptember utolsó szombatján egy vidám, játékos, közös programra invitáltuk a családokat. A hagyományos családi délelőtt fő témája idén a közelgő Állatok Világnapja alkalmából, a kicsikhez nagyon közel álló, házi állatokról szólt. Igyekeztünk olyan környezetet teremteni óvodánk udvarán, ahol egy kissé falusias hangulatban vidám és érdekes játékokban vehettek részt az idelátogatók.

Gaudi Mártonné köszöntése után az óvoda pedagógusai előadták a Brémai muzsikusok című mesét, melyet teleszőttek mókás jelenetekkel. Láthatóan nagyon élvezték az előadást vendégeink, olyannyira, hogy közkívánatra a délelőtt folyamán újra bemutattuk a mesejátékot. Udvarunkon a gyermekek kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, majd a kukoricaszemeket zokniba töltve, mindenki készíthetett magának egy labdát. Az egyik állomáson célba dobással próbálkozhattak az ügyes gyerekek, egy másikon pedig kukoricacsutkával kellett beletalálni az állatok etetőjébe. Több asztalnál barkácsolhatták a gyermekek a háziállatokat mintázó fejdíszeket, valamint a természetvédelem és az újrahasznosítás jegyében kupakos játékokkal játszhattak önfeledten. Ezeket a fejlesztő játékokat jól lehet alkalmazni a figyelem, koncentráció, kitartás, valamint a szem és a kéz összehangolt munkájának fejlesztésére. Felállítottunk egy hatalmas labirintust is a gyermekek számára, ahol minden egyes eltévesztett fordulóban kvíz feladatok és játékok várták a gyermekeket. Ezeket a feladatokat, ha elvégezték a gyerekek, akkor sok új információt kaphattak a házi állatokról. Ügyességi játékokkal próbálkozhattak az érdeklődők az „Egy perc és nyersz” játékban, valamint egy hosszú akadálypályát is építettünk az örökmozgó apróságoknak. Vidám hangulat és önfeledt játék jellemezte a délelőttöt, ahol még finom réteseket és igazi falusi lilahagymás-zsíros kenyeret is kóstolhattak a vendégeink.

A családi napunk célja elsősorban a családok és az óvoda kapcsolatának erősítése, valamint, hogy megismerhessék egymást a szülők, közvetlenebb kapcsolatba kerülhessenek szülők – pedagógusok – gyermekek egyaránt. Fontos volt a témaválasztásnál az is, hogy olyan téma köré építsük a délelőttöt, ami a gyermekek érdeklődésének megfelelő, amivel esetleg új ismereteket adhatunk át. Az önfeledt, vidám játék mindenképpen a legjobb a gyermekek számára. Aki ott volt, valóban láthatta milyen az, amikor a kisgyermekek boldogan belefeledkeznek a vidám játékba. 

Köszönjük a szervezéshez nyújtott támogatást az ENI-nek, Városgazdálkodási Kht-nak, az Eurest Központi Konyha vezetőjének, Berki Józsefnek, valamint Mihály Zoltán szülőnek!

Köszönjük a rendezvényen való részvételét körzetünk képviselőjének, Toldi Jánosnak, valamint nagyon köszönjük a megtisztelő jelenlétét és egyben támogatását minden családnak! A család nap bevételét az óvoda udvarának fejlesztésére szeretnénk fordítani. Terveink szerint tavaszra sikerülhet a mászókák és csúszdák alá gumilapot vásárolni, melynek köszönhetően szebb, tisztább és még biztonságosabb udvaron játszhatnak majd gyermekeink.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni munkatársainknak áldozatos munkáját, melynek eredményeképpen egy igazán látványos és izgalmas délelőtti programmal kedveskedhettünk a családoknak.