Get Adobe Flash player

A Makói Óvoda Kassai utcai tagintézménye 2. alkalommal nevezett be a „Virágos Makóért” környezetszépítő versenyre „Virágos intézmény” kategóriában.

A mi óvodánk arculata a környezeti nevelés kiemelése, a környezettudatos magatartás kialakítása a gyermekek nevelésében. Öt évvel ezelőtt kezdődött a munka, amikor is kertet kezdtünk kialakítani az óvodánk udvarán. Ma már többel is rendelkezünk: virágos, fűszer és gyógynövény, szikla, veteményes, epres kerttel egyaránt. A gyermekek segítségével gondozzuk ezeket, így módukban áll a magok elvetésétől, a palánták ültetésétől a gondozásukon keresztül a betakarításig, felhasználásig megismerni a folyamatot. Azt tapasztaltuk, hogy az általuk ültetett, gondozott növényekre jobban vigyáznak, a veteményes kertben termett zöldségeket, gyümölcsöket szívesebben fogyasztják, mint amit megvesznek a zöldségesnél.

 

2017. április 2.-án volt az eredményhirdetése a 2016-os „Virágos Makóért” versenynek a Hagymaházban, ahol nagy örömünkre Bálint György is ellátogatott, és sok hasznos információval látta el a jelenlevőket. A díjakat Farkas Éva Erzsébet Polgármester Asszony és Balogh Katalin Főkertész Asszony adta át. Három kategóriában lehetett nevezni. Nagyon boldogok voltunk, amikor intézményi kategóriában elsőként a Mi óvodánk neve hangzott el.

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a szorgalmas munkáját, akikkel együtt sikerült ilyen gyönyörű virágossá varázsolni óvodánkat.Külön köszönjük az M-Profil felajánlását!

Barta Anita

Tagintézmény vezető