Get Adobe Flash player

Lovagi játékok  a Családi napon

 

2016. 10. 01.-én, szombaton a Makói Óvoda Kassai utcai tagintézményében Családi napot tartottunk.

Témája: lovagi játékok volt.

A családokat felkértük egy kis otthoni feladatra: dobozokból várak készítésére és hamuba sült pogácsa sütésére. Már hetekkel a családi nap előtt lázas készülődés folyt az otthonokban és az óvodában egyaránt. A projektjeink erről a témáról szóltak, melyeket a csoportok életkoruknak megfelelően dolgoztak fel. A gyermekeket nagyon érdekelte ez a kor.

 

 Szeptember utolsó napján két igazi lovagot láttunk vendégül, így élőben is láthatták az öltözéket, a fegyverzetet, a küzdelmet a kegyes hölgyért a gyerekek.

A Süni csoportosok táncával nyílt meg a rendezvényünk, melyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony, Weszelyné Véghseő Henriett képviselő asszony és Gáspár Sándor képviselő úr, Bába Andrásné óvodavezető is. Mindannyian hamuba sült pogácsával érkeztek az óvodánkba. Ez a nap azért is fontos volt számunkra, hiszen ez alkalomból került átadásra a megújult épületünk. Polgármester Asszony megosztotta a jelen lévőkkel gondolatait, és jó szórakozást kívánt a délelőtthöz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A foci pályánkba is megérkezett a műfű, melyet Czirbus Gábor alpolgármester úr közbenjárásának köszönhetünk. Ebbe gyülekeztek a családok által készített csodálatos várak (22 db), melyeket mindenki megcsodálhatott. Munkájukat oklevéllel és egy kis meglepetéssel jutalmaztuk.

Az óvodánk udvara vásári forgataggá alakult, ahol a dolgozók által készített csecsebecséket, ételeket, italokat, fűszernövényeket (óvodánk kertjében termeltük) lehetett megvásárolni.

 

A gyerekek lovagi próbákat teljesítettek, melyek között voltak ügyességi játékok, és barkácsolós feladatok is.

 

 

A délelőtt során mindenki jól érezte magát, vendégek, felnőttek, gyerekek egyaránt.

 

 

Barta Anita