Get Adobe Flash player

 Legszebb konyhakert a Kassai Oviban

Tagintézményünk évek óta nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, a környezethez való pozitív érzelmi viszony kialakítására. Abból a tényből kiindulva, hogy a gyermek fejlődésének forrása a felnőtt tevékenysége, beszéde, viselkedése, viszonya a környezethez, arra ösztönzött minket, hogy az óvodánkban kialakítsunk egy olyan kiskertet, ahol a gyerekekkel együtt tevékenykedhetünk.

Nagyon jó érzés volt, amikor a gyerekek mellett a szülők érdeklődő támogatását és elismerését  tapasztalhattuk. A kiskertünket ez évben tovább bővítettük a palánta nevelő fólia házikóval, majd az előnevelt palántákkal beültettük a kertet. A kerti munkákba a gyerekek is aktívan részt vettek. Alig várták, hogy megízleljék az itt termett epret, retket, karalábét, paradicsomot, paprikát , hiszen ez sokkal ízletesebb, mert ez a MI kiskertünkben termett.

Büszkék vagyunk arra,hogy a Makói óvoda Kassai Tagintézménye városi szinten az a közösség, ahol ilyen jellegű tevékenység folyik. Munkánkat pályázatok segítségével már több ízben bemutattuk, ahol elismerték és jutalmazták azt.